SOCIETATEA DE DISTRIBUȚIE A GAZULUI DIN DROBETA, PE FĂRAȘ

Înființarea societății Termoficare Gaz Drobeta în subordinea municipalității din Severin vine cu vești proaste pentru MEHEDINȚI GAZ. La finele acesei săptămâni, este anunțată o ședință extraordinară a Consiliului Local din Severin, în care liberalii propun retragerea, prin vot, a concesiunii distribuției de gaze, deținută de controversata societate.

Sfârșitul de săptămână vine cu vești deosebuit de proaste pentru MEHEDINȚI GAZ, firma care deține, din anul 2008, concesiunea distribuției de gaze în municipiu. Cei 10 consilieri PNL au anunțat că vor propune retragerea concesiunii, precum si pașii ce vor urma, pentru ca lucrările de extindere să fie continuate și intensificate. Deja, într-o ședință anterioară, consilierii au votat în unanimitate pentru înființarea unei societăți comerciale proprii ce va urma să preia distribuția de gaze. În urma unei consultări publice a severinenilor, s-au strâns 10.000 de semnături pentru inițiativa de preluare a termoficării și extinderii rețelei de gaze în subordinea Primăriei. La ședința decisive de vineri va fi prezent și președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu (vezi ce spune, în materialul VIDEO de deasupra!)

Pentru retragerea concesiunii este nevoie de votul a două treimi din numărul total al consilierilor municipali, adică votul a minim 16 consilieri din cei 23.PNLO deține în legislativul local 10 consilieri, UNPR deține 6 consilieri, PSD – 5 consilieri și PMP – 2 consilieri. MEHIDINȚI GAZ deține concesiunea din anul 2008, când a semnat un act adițional cu Ministerul Economiei.

Articolul precedentCercetat în stare de libertate pentru contrabandă
Articolul următorA găsit o ghiulea de tun în livada casei din Ilovița