A ÎNCEPUT OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ISTORIE, EDIȚIA 2019, DE LA SEVERIN

Municipiul Drobeta Turnu Severin găzduiește în perioada 23 – 26 aprilie 2019, Olimpiada Națională de istorie, cea de-a 42 ediție, un eveniment educațional de excepție la care participă circa 400 de elevi și profesori. Este cea mai numeroasă participare din istoria acestei olimpiade, una asemănătoare fiind consemnată doar la ediția din anul 1977.

Marți seara a avut loc deschiderea oficială a Olimpiadei, printr-o manifestare festivă organizată în sala de spectacole a Palatului Culturii „Teodor Costescu”. Printre cei care le-au urat bun venit participanților s-au aflat inspectorul școlar general al IȘJ Mehedinți, președintele Consiliului Județean Mehedinți și prefectul județului Mehedinți. Prefectul Nicolae Drăghiea i-a salutat pe tineri cu celebrele versuri ale unui șlagăr din Cenaclul Flacăra: „Dacă sufletul tău înțelege / De la rock pân-la imnuri și rugi / Te salut tineret în adidași / Te salut generație-n blugi!” (Vă oferim, în materialul video atașat, o selecție a celor mai importante momente ale deschiderii oficiale a evenimentului).

Elevii, profesorii și membrii Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale au fost cazați în trei hoteluri severinene, iar pentru cazarea, masa și programul turistic al acestora Consiliul Județean Mehedinți a pus la bătaie 100.000 de lei.

Probele scrise ale Olimpiadei Naționale se vor desfășura miercuri, 24 aprilie 2019, la Colegiul Național TRAIAN, iar în zilele de 25 și 26 aprilie, elevii și profesorii vor avea parte de un program special și de un circuit turistic în cele mai frumoase zone ale județului Mehedinți, precum și pe la principalele obiective istorice, cele mai importante fiind, de departe, Castrul Roman Drobeta și Piciorul Podului construit acum două milenii de Apollodor din Damasc, la ordinul Împăratului Traian. Municipiul Drobeta Turnu Severin a fost ales ca loc de desfășurare a celei de-a 42-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie tocmai pentru semnificația lui istorică și pentru statutul de poartă a latinității și premisă a creării poporului român.

Numai Comisia Centrală a Olimpiadei este formată din 30 de cadre didactice, dintre care un președinte, un președinte executiv și 28 de membri, din 20 de județe ale țării și municipiul București. Președintele Comisiei Centrale este profesorul universitar doctor Călin Felezeu, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, iar președintele executiv este profesorul doctor Mihai Manea, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Articolul precedentPregătirile sunt în toi în pensiunile din Clisura Dunării
Articolul următorUN DISCURS DE EXCEPȚIE LA DESCHIDEREA OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ISTORIE. PROFESORUL CĂLIN FELEZEU DE LA UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI: „VOR REUȘI ȚĂRILE EUROPEI UNITE SĂ RĂMÂNĂ SOLIDARE ȘI SĂ PROPULSEZE ÎN CONTINUARE PROIECTUL EUROPEAN?”