A MURIT UNUL DINTRE CEI MAI MARI ANTRENORI DE HANDBAL DIN MEHEDINȚI

Doliu în lumea sportului mehedințean! De astăzi, handbalul local este mult mai sărac. Unul dintre cei mai titrați antrenori, Ion Milovan, s-a stins din viață. Anul acesta ar fi împlinit 70 de ani. Este maestrul care l-a dat handbalului românesc pe Alexandru Buligan.

Unul dintre antrenorii de prestigiu, cu cea mai mare notorietate din handbalul feminin, Ion Milovan, s-a stins din viață la 70 de ani.

Ion Milovan a fost una dintre cele mai mari personalități ale sportului de performanță și handbalului din Mehedinți. Între anii 1958 și 1973 a fost jucător activ de handbal la Dinamo București, Știința Bacău (unde a fost antrenat de Lascăr Pană și a jucat alături de Petre Avramescu sau de Liviu Paraschiv) și la alte cluburi din Orșova și Drobeta Turnu Severin. Din anul 1973 a fost antrenor la CSȘ Drobeta Turnu Severin, unde, timp de aproximativ 40 de ani, a condus una dintre performantele secții de handbal feminin din România, care a dat handbalului național și inernațional jucătoare cu nume sonore (Diana Puiu Lazăr, Gabriela Tănase, Florentina Trăistariu, Aneta Pârvuț Udriștioiu, Luana Șeitan).

Profesorul Ion Milovan a fost apreciat cu diploma de merit de către Comitetul Olimpic Român și Ministerul Tineretului și Sportului, fiind singurul antrenor emerit de sport din județul Mehedinți. Deși a fost antrenor de fete, Ion Milovan l-a dat handbalului românesc și pe Alexandru Buligan. Milovan ieșise la pensie de 5 ani. Înmormântarea va avea loc mâine, în satul natal mehedințean, Batoți.

Articolul precedentMy CEZ, asistentul personal al clienților CEZ Vânzare
Articolul următorAcțiune a jandarmilor pentru prevenirea delincvenței juvenile