Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a emis astăzi, 20 mai, autorizația de funcționare pentru aparatul de testare Real Time – PCR, achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății.

”Este bine că Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin are acum un al doilea aparat de testare PCR, achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății. Testarea în timp real la Spitalul Județean Mehedinți este de importanță majoră pentru a putea scurta timpii necesari în depistarea cazurilor de infecții și în prevenirea răspândirii virusului. Realmente va salva vieți. După cum bine știm cu toții, spitalul județean a intrat în această cu luptă total nepregătit, dar pe parcurs situația s-a reglat datorită unor donații importante venite de la marii companii din România, datorită sprijinului ministrului Economiei, Virgil Popescu, iar acum intrăm într-un ritm normal de testare”, a declarat prefectul Cristinel PAVEL.

La această dată, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin există două aparate de testare Real Time – PCR funcționale. Un alt aparat Real Time PCR, de ultimă generaţie, pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus, a ajuns la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, printr-o donaţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică și urmează să fie pus în funcțiune. 

 

 

Articolul precedentReținut pentru mai multe spargeri de locuințe și furturi din autoturisme
Articolul următorMehedințiul este sub Cod Portocaliu de ploi abundente și vijelii