Începând de astăzi, 20 mai, de la ora 13.00, până mâine dimineață, la ora 06.00, județul Mehedinți se va afla sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

În intervalul menționat, sunt prognozate vijelii,  grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor putea depăși 40 – 50 l/mp și izolat 60 – 70 l/mp.

ISU Mehedinți a transmis înștiințări tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanență la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, precum și executarea de patrulări în zonele inundabile și cu risc pentru persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

Totodată, la nivelul tuturor subunităților au fost dispuse măsuri suplimentare, pompierii mehedințeni fiind pregătiți pentru înlăturarea eventualelor efecte generate de manifestarea fenomenelor meteorologice prognozate.

”Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

 

Articolul precedentAl doilea aparat de testare Real Time – PCR de la Spitalul Județean Mehedinți a primit autorizație de funcționare
Articolul următorMoment emoționant la ISU Mehedinți: retragere la pensie pe vreme de pandemie