Ministerul Afacerilor Externe vine cu informații bune cu privire la românii prinși în mijlocul războiului din Israel.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat astăzi că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză, alți 283 de cetățeni români au revenit în siguranță în România din Statul Israel și Fâșia Gaza. Această repatriere a avut loc în cursul zilei de 10 octombrie 2023, respectiv al nopții de 10 spre 11 octombrie 2023, prin intermediul a trei curse Tarom – două din Tel Aviv, Israel, și una din Amman, Iordania – precum și a unei curse operate de o companie privată.

Această mișcare vine în contextul deteriorării situației de securitate în regiune, iar MAE a subliniat faptul că această repatriere a avut loc datorită eforturilor continue ale guvernului român de a proteja cetățenii săi și de a le oferi asistență în situații de criză.

„În continuarea informațiilor transmise în contextul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul zilei de 10 octombrie 2023, respectiv al nopții de 10 spre 11 octombrie 2023,  alți 283 de cetățeni români au revenit în siguranță în România, prin intermediul a trei curse Tarom – două din Tel Aviv, Israel, și una din Amman, Iordania – precum și a unei curse operate de o companie privată.

MAE precizează că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

MAE reamintește că cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi. MAE subliniază importanța utilizării acestor canale de către cetățenii români pentru centralizarea corectă a informațiilor și  eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenței consulare.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938). 

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, informează Ministrul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Articolul precedentParlamentul a adoptat Declaraţia privind atacurile teroriste împotriva Statului Israel
Articolul următorFost director din Ministerul Mediului, trimis în judecată de DNA. Octavian Nicolescu este acuzat de trafic de influență și spălare de bani