Octavian Niculescu ar fi cerut, printr-un intermediar, suma de 1 milion de lei unui afacerist, cu promisiunea că-l va scăpa de datorii pe acesta.

Dinu-Octavian Nicolescu, fost director economic în cadrul Ministerului Mediului, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Dinu-Octavian Nicolescu, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că în luna aprilie 2020 Dinu-Octavian Nicolescu, în calitatea menţionată, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu.

În contextul menţionat, în datele de 13 şi 14 aprilie 2020, Dinu-Octavian Nicolescu, prin acelaşi intermediar, ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei, menţionează sursa citată.

„Pentru a disimula adevărata provenienţă a unei părţi din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Dinu-Octavian Nicolescu ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar şi transferuri succesive de bani între conturile proprii”, arată anchetatorii.

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile şi asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentAlți 283 de cetățeni români au revenit în țară din Israel
Articolul următorAna Maria Păcuraru: Fisurile din armura Serviciilor secrete israeliane