AMBULATORIUL SECȚIEI DE PNEUMOLOGIE A SPITALULUI JUDEȚEAN DIN SEVERIN, REABILITAT CU FONDURI EUROPENE

A fost semnat, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanțare pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriului Secţiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, are o valoare de 20,7 milioane lei și presupune consolidarea și eficientizarea energetică a clădirilor c1 + c2, dar și dotarea cu echipamente în valoare de peste 58.000 euro.

„Când am pus pe lista de investiții acest obiectiv, am avut în vedere necesitatea recompartimentării spațiilor existente și suplimentarea spațiului cu alte trei corpuri prin care să se asigure circuitele medicale conform standardelor în vigoare. Este cel de-al cincilea contract de finanțare cu fonduri europene pentru infrastructura de sănătate din județul Mehedinți și cel cu numărul 500 al Agenției de Dezvoltare S-V Oltenia”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La finalul investiției, unitatea va fi autorizată să funcționeze cu 69 de paturi, astfel încât, timpul de reacție pentru cazurile grave să scadă, iar rata internărilor acute în spital să se micșoreze.

Conform informațiilor Agenției de Dezvoltare Regională S-V Oltenia, județul Mehedinți are în momentul de față 15 contracte semnate, în valoare totală de 107 milioane euro.

Articolul precedentO femeie s-a ales cu dosar penal pentru că avea plăcuțele cu numerele de circulație provizorie expirate
Articolul următorSpații de recreere și sport pe două terenuri virane, cu fonduri europene