În primele 9 luni din 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți a efectuat 589 de controale la angajatori din Drobeta Turnu Severin și din afara municipiului.

ITM Mehedinți a organizat controale tematice în cadrul campaniilor iniţiate de Inspecţia Muncii în domeniile: curierat, respectarea prevederilor legale privind autorizarea din punct de vedere al securităţii si sănătăţii în muncă, transportul mărfurilor periculoase, agenţii de muncă temporară, alimentaţie publică fast-food, angajatorilor care utilizează zilieri, agenţii de turism, modificării salariului brut, verificare contracte de muncă cu timp parţial etc.

Cu ocazia celor 589 de controale au fost identificați 13 angajatori care practicau munca fără forme legale și au fost depistate 17 persoane care prestau „muncă la negru”. De asemenea, s-au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale (amenzi în valoare totală de 340.000 lei) angajatorilor care practicau munca nedeclarată și alte 53 de sancțiuni contravenționale (din care 10 de amenzi în valoarea totală de 38.000 lei) pentru încălcarea altor prevederi legale prevăzute de Codul Muncii.

Articolul precedentLansare de carte: Profesor în Maroc
Articolul următorSITUAȚIE GREA LA SEVERIN CU BANII PENTRU ÎNCĂLZIREA ORAȘULUI