Anca Alexandrescu, realizator Culisele Statului Paralel, a vorbit, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, despre fuga din țară înainte de condamnarea la 6 ani și opt luni de închisoare cu executare a lui Ionel Arsene. Aceasta a reamintit că în cazul mai multor condamnați autoritățile s-au mobilizat și i-au împiedicat să părăsească țara, în schimb, baronul PSD a fugit la timp într-o țară pravan pentru infractori.

„În cazul Elenei Udrea s-au mobilizat și au prins-o la granița cu Bulgaria, aceeași mobilizare de forțe ca în cazul lui Piedone. Au mai existat cazuri… Sebastian Ghiță a plecat la momentul oportun. Au fost mulți alții care au plecat din țara înainte de condamnare. A fost și Alina Bica, Sorin Oprescu. Ideea este următoarea: eu am prezentat la Culisele Statului Paralel înregistrări cu unul dintre membrii grupului de la Cluj, Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, care vorbea despre cazul Elena Udrea. Aduceți-vă aminte, Elena Udrea în interviu a spus că s-au primit ordine de la Bruxelles să nu se aplice anumite decizii ale Curții Constuționale. Dl Arsene face parte din acest grup de la Cluj. Am prezentat în umă cu câteva luni o schemă în care se vedea foarte clar care este legătura. Ionel Arsene, fiul său, era asociat cu partenerul de afaceri al lui Neluțu Varga, domnul Albulescu, care, ce să vezi, este prieten din tinerețe și ascociat al lui domnului Sorin Grindeanu.

Sunt o gașcă mai mare. După ce am auzit de la Neluțu Varga că a primit informații de la procurori și judecători cum se comandă aceste decizii în instanță, îmi pun întrebarea dacă nu cumva dl Arsene a beneficiat de informații din cadrul acestei găști?. Adică e clar că ei au acces la niște informații și la ce urmează să se întâmple în anumite dosare și clar pleacă din țară. În acest dosar în care a fost condamnat Ionel Aresene apar niște nume pe care nimeni nu le-a întrebat nimic. De exemplu, jurnalistul Dan Turturică, care este directorul Televiziunii Române. A fost invitat de cel care l-a denunțat pe Arsene în cazul în care a intervenit să pună o vorbă bună la șeful ANI Horia Georgescu, care se știe în oraș că este un apropiat al lui Turturică.

Pe ei nu i-a întrebat nimeni nimic. Eu am prezentat niște filmări care au apărut în presă cu întâlnirea cu Arsene și Turturică și cu Pinalti exact în acea perioadă despre care se face vorbire în dosar. De ce un jurnalist care a luptat împotriva corupției și a baronilor s-a afișat cu dl Arsene. De ce să te compromiți cu cineva în aceste condiții?! Se pare că are un spate puternic de vreme s-au făcut dezvăluiri și el este în continuare în acea poziție de președinte al TVR.

Despre Horia Georgescu de la ANI se spune că e o victimă a statului paralel, dar văd că apar tot mai multe informații ca la ANI s-au fabricat dosare. Ce să vezi, coincidență, în perioada în care s-au făcut interceptările la dl Arsene, în ziarul România Liberă, acolo unde Dan Turturică era redactor șef, au apărut articole defăimătoare la adresa lui Culiță Tărâță, pentru care Pinalti făcuse intervenții să i se facă dosar la ANI.

Sunt lucruri pe care procurorii se fac că nu le văd și nu le aud. Cum a putut dl Arsene să plece din țară? Înțeleg că este plecat de mai multe zile și are telefoanele închise”, a spus Anca Alexandrescu, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS.

Reamintim că Ionel Arsene este de negăsit. Baronul de Neamț a fost adăugat pe lista „most wanted” a Poliției Române. Președintele Consiliului Județean a dispărut înainte de a fi condamnat definitiv la șase ani și opt luni de închisoare. Potrivit surselor Realitatea PLUS, liderul PSD Neamț a plecat în urmă cu trei zile în Italia. 

Articolul precedentCod portocaliu și galben de vânt puternic în România
Articolul următorPlanul roșu de intervenție a fost dezactivat. Incident feroviar. Un tren care circula pe ruta Arad- București a frânat brusc pentru a evita o ciocnire cu un marfar