Apple a declarat că intenţionează să respecte cerinţele Franţei de testare a radiaţiilor prin lansarea unei actualizări care va împiedica iPhone 12 să utilizeze mai multă energie atunci când dispozitivul este în contact cu suprafeţe statice, transmite Reuters.

Apple a contestat concluziile autorităţilor franceze care au spus că iPhone 12, care este pe piaţă de trei ani, a emis cantităţi de radiaţii mai mari decât limitele permise şi a oprit vânzările dispozitivele.

Marţi, Apple a oferit cea mai completă explicaţie de până acum cu privire la discrepanţa dintre constatările Franţei şi cele din alte ţări în care iPhone 12 a fost aprobat pentru vânzare.

Într-un articol postat pe site-ul său, Apple a spus că, de mai bine de un deceniu, iPhone-urile au inclus senzori care permit telefonului să detecteze când se află în apropierea corpului unui utilizator pentru a menţine puterea de transmisie la niveluri mai scăzute.

Când telefonul nu se află lângă un corp, cum ar fi atunci când este aşezat pe o masă, dispozitivul foloseşte niveluri puţin mai mari de putere de transmisie.

Apple a spus că protocolul de testare folosit de L’Agence Nationale des Frequences nu a luat în considerare această caracteristică.

Compania a emis o actualizare de software care va deveni disponibilă pe scară largă pentru utilizatori în această lună, care opreşte tehnologia de detectare a corpului, menţinând telefonul la niveluri mai scăzute de putere de transmisie în orice moment.

Într-o declaraţie, Apple a spus că iPhone 12 este sigur de utilizat chiar şi fără actualizarea software-ului.

”Vrem ca toţi utilizatorii de iPhone 12 să ştie că iPhone 12 este sigur de utilizat şi a fost întotdeauna. IPhone 12 a fost certificat pentru a îndeplini reglementările şi standardele aplicabile de transport de energie la nivel mondial, atunci când a fost livrat pentru prima dată în 2020 şi de atunci nu s-au făcut modificări afectează transmisia de energie”, a spus Apple în declaraţie.

Sursa: news.ro

Articolul precedentMedicament nou pentru pacienţii cu depresii severe. Tratamentul costă 3.000 de euro pe lună
Articolul următorTikTok adaugă posibilitatea postării din cadrul aplicaţiilor de editare video