S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din România, așadar liberalii din Mehedinți s-au întrunit duminică în ședința Comitetului de coordonare județean pentru a pune la punct ultimele detalii privind strategia de campanie și modul cum se va derula în județ. Din partea conducerii centrale a fost prezent deputatul PNL de Olt, Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL.

 “Moțiunea de cenzură a trecut, am reușit să dăm jos Guvernul PSD cu 238 de voturi. Vă spun sincer că nu a fost deloc ușor,a  fost foarte greu, foarte stresant, unii dintre noi nu am dormit nopți, dar ce este important este faptul că la sfârșitul zilei de joi, Guvernul Viorica Dăncilă a fost un guvern demis. Vineri au urmat consultări la Palatul Cotroceni cu toate partidele politice și probabil săptămâna viitoare, așa cum dânsul a anunțat, luni seara sau marți va desemna candidatul la funcția d eprim ministru. Noi, Partidul Național Liberal, am afirmat foarte clar dinainte de a depune această moțiune de cenzură că ne asumăm oricând guvernarea și credem că viitorul guvern va fi făcut în jurul PNL, că va fi un guvern minoritar al PNL sprijinit în Parlament sau un guvern minoritar al PNL împreună cu alte formațiuni politice sprijinit în Parlament, noi ne asumăm această guvernare pe o perioadă de un an, o guvernare care nu va fi ușoară. Va fi greu, dar cred că în momente dificile așa cum a făcut-o întotdeauna, PNL a salvat România și noi o să o salvăm. În primul rând, PNL dorește să se legitimeze prin alegeri anticipate, însă aceastea nu se pot organiza în acest moment”, a spus în deschiderea ședinței deputatul Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți.

Înainte de a intra în dezbateri, liderul PNL Mehedinți a anunțat faptul că Marian Balaci, singurul arbitru de Liga I din Mehedinți și președintele Clubului de fotbal Luceafărul, s-a alăturat echipei PNL.

„Mă simt aici ca la debitul meu la Liga I când în tribună erau 20.000 de spectatori și aveam impresia că toți ochii sunt pe mine. Așdar sunt mândru să fac parte din această frumoasă echipă, sunt mândru să fiu în sală cu atâția oameni de valoare și cred eu că împreună vom face lucruri mari atât în comuna de unde vin eu, Isverna și, bineînțeles, în frumosul nostru județ. Dacă am reușit să-l aducem aici la Drobeta Turnu Severin, într-un parteneriat, pe domnul Gică Hagi la clubul pe care eu îl conduc, cred că împreună putem rezolva lucruri mari nu numai pentru fiecare comună, oraș în parte, cred că pentru tot județul, pentru România”, a spus Marian Balaci.

Liberalii și-au propus să câștige alegerile prezidențiale în Mehedinți.

„Înțeleg că Organizația județeană județeană Mehedinți este în blokstarturi, se află în tranșee, ne dorim ca primul tur al alegerilor prezidențiale în județul Mehedinți să fie câștigate de către candidatul Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis. Nu este deloc imposibil, știu cât de mult se muncește aici, știu câtă pasiune și câtă ambiție există la colegii noștri din PNL Mehedinți și sunt convins că pe 10 noiembrie, după închiderea urnelor și numărarea buletinelor de vot mehedințenii vor spune că singurul candidat viabil pentru funcția prezidențială este Klaus Iohannis”, a spus vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu.

Acesta a mai adăugat faptul că președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu, și-a adus o contribuție importantă ca moțiunea de cenzură să fie semnată și votată:

„Vreau să-i mulțumesc președintelui Organizației județene PNL pentru că acum aproximativ o lună de zile a fost cel care a dat startul luptei pentru să-i zicem succesul moțiunii de cenzură. Este parlamentarul care și-a adus primul aport la succesul moțiunii de cenzură prin faptul că a convins un parlamentar de Giurgiu să semneze moțiunea, să voteze moțiunea arătându-i de fapt care este credința, dorința tuturor românilor, anume aceea de a scăpa de un guvern incapabil, iresponsabil, dezastruos. Îi mulțumesc foarte mult în numele colegilor liberali și în numele conducerii Partidului Național Liberal”

Articolul precedentPremieră de gală a filmului „Între Chin și Amin”, la Turnu Severin
Articolul următorPNL, ATAC LA BAIONETĂ! GIGEL ȘTIRBU ȘI VIRGIL POPESCU: „VOM PRELUA PUTEREA LA TOATE NIVELURILE!”