Marian Balaci, singurul arbitru de Liga I din Mehedinți și președintele Clubului de fotbal Luceafărul, anunță pe contul său de Facebook că va începe o amplă campanie de donare,strângere și colectare de obiecte vechi,cu mare însemnătate pentru satul românesc de munte.

”Toate acestea împreună cu o locație corespunzătoare vor forma Muzeul satului Isverna. Vom căuta și persoana potrivită(ghidul), care să povestească turiștilor viața săteanului de munte, precum și însemnătatea fiecărui obiect sau lucru în parte”, spune Marian Balaci.

Arbitrul este proprietarul unei pensiuni în localitatea Isverna, din nordul Mehedințiului. 

Ce poţi să vezi la Isverna

Zona este plină de legende, iar cea care a atras cele mai multe priviri, este legenda care înconjoară peştera de la Isverna. Se spune că în peştera de la Isverna este ascuns tezaurul Serbiei, îngropat în secolul XIX de către prinţul Milan Obrenovici, după ce fratele său Mihai a pus mâna pe tron. De-a lungul timpului, mulţi au încercat să exploreze peştera de la Isverna, însă doar într-o mică parte.

De asemenea, în acest colţ al României, există o salbă de frumuseţi vizibile la tot pasul. În fiecare primăvară, turiştii vin aici atraşi de mireasma liliacului şi a frăsinicii de la Ponoarele, dar şi pentru a vizita Câmpurile de lapiezuri de la Brăzişori şi Cornetul Mare, Peştera Ponoarele ori Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa.

 

Articolul precedentPeste 60 de misiuni ale pompierilor mehedințeni la acest sfârșit de săptămână
Articolul următorConsiliul Județean Mehedinți riscă să dea banii înapoi Uniunii Europene pentru proiectul de gestionare a deșeurilor