Autoritățile din Mehedinți, instruite pe fonduri europene cum să intervină în cazul producerii unor inundații sau cutremure

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza, marţi, 6 noiembrie a.c., începând cu ora 12.00, un seminar în ceea ce priveşte intervenţia în cazul producerii de inundaţii şi cutremure.

Activitatea va avea loc la un hotel din municipiul Orşova, acolo unde vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale din municipiul Orşova şi  localităţile Eşelniţa, Dubova, Sviniţa, Podeni, Cireşu şi Iloviţa.

În aceeaşi zi vor fi desfăşurate, în unităţi de învăţământ din municipiul Orşova, campanii de informare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure.

Pe timpul acţiunilor de informare a elevilor vor fi distribuite pliante şi broşuri ce conţin reguli de comportare şi măsuri ce se impun a fi luate pe timpul inundaţiilor şi cutremurelor.

Activităţile desfăşurate de către ISU Mehedinţi sunt incluse în Proiectul „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat prin Programul Interreg – IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în care acesta este partener.

Aceasta este prima activitate de acest gen organizată în cadrul acestui proiect, urmând ca până la sfârşitul anului să fie desfăşurate alte trei activităţi în localităţile Drobeta Turnu Severin, Strehaia şi Vânju Mare.

 

Articolul precedentAccident grav pe DN 6, în Mehedinți
Articolul următorPERICOLUL PESTEI PORCINE AFRICANE A TRECUT ÎN MEHEDINȚI