Consiliul Judeţean Olt urmează să depună un proiect pentru obţinerea finanţării prin PNRR, împreună cu forurile similare din Dolj şi Mehedinţi, pentru crearea unor piste de biciclete, pe malul Dunării, în cele trei judeţe.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că în judeţul Olt vor fi astfel de piste, pe malul Dunării, pe aproximativ 60 de kilometri.

„Participăm împreună cu judeţul Dolj şi judeţul Mehedinţi: pe PNRR, Componenta 11, încercăm să facem piste de biciclete. Este o măsură deschisă foarte de curând şi tocmai de aceea am avut, astăzi, nevoie de o şedinţă de îndată pentru a consfiţi participarea la acest proiect şi de asemenea pentru a consfinţi parteneriatul cu celelalte două judeţe. Urmărim, pentru că sunt eligibile, să facem piste de biciclete pe malul Dunării, în cea mai mare parte din traseu vom încerca, probabil, să includem digul de la malul Dunării, plecând de la Corabia spre judeţul Dolj şi care merge mai departe către Mehedinţi. Probabil că vor fi în jur de 55-60 de kilometri, pe raza judeţului Olt. Valorea nu o ştim încă. Nu s-au aprobat încă indicatorii”, a declarat Marius Oprescu.

Pistele vor fi construite pe digul fluviului Dunărea.

„Nu se va micșora nimic din drumul național existent pe acolo sau străzile, se va încerca folosirea unui alt traseu, tocmai de aceea, așa cum v-am spus, digurile de pe malul Dunării sunt eligibile și vom încerca să facem acest traseu de biciclete astfel încât el să fie în natură și să nu se intersecteze cu căile rutiere auto, iar eu cred că o să reușim”, a adăugat Marius Oprescu.

Prin același proiect nu urmează a fi atrase fonduri și pentru trasee de biciclete ce ar putea fi amenajate pe alte drumuri din județ, având în vedere că sunt unități administrativ teritoriale care, tot prin PNRR, a atras bani pentru amenajarea unor astfel de piste.

„Nu vor fi piste de biciclete și pe alte drumuri, traseele care sunt eligibile pentru noi ca autorități județe, acestea sunt, inclusiv cel de pe digul malului Dunării. Localitățile, de asemenea, au avut componente pe PNRR și eu știu că sunt localități din județul Olt care au accesat fonduri pentru piste de biciclete”, a mai spus președintele CJ Olt.

Articolul precedentDGASPC Mehedinți, premiu la Parlamentul României
Articolul următorCare sunt județele cu cele mai mari salarii. Și cele în care se câștigă cel mai puțin