DGASPC Mehedinți a fost premiată în cadrul evenimentului „Dreptul de a fi dezinstituționalizat” organizat la Parlamentul României de către Consiliul de monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, în parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României. 

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a înmânat premiul directorului adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, Monica Moți.

„Instituția a făcut pași importanți în ultimii ani, în procesul de dezinstituționalizare a copiilor din sistemul de protecție socială”, a declarat președintele CJ Mehedinți.

În Mehedinți peste 400 de copii au părăsit centrele din subordinea instituției și au beneficiat de măsuri precum adopția sau reintegrarea.

“Sigur că mai este mult de muncă în întreg sistemul de asistență socială din România, iar eforturile pentru acești copii nu sunt niciodată îndeajuns pentru nevoile lor!
Am convingerea că împreună, putem crea condiții decente de formare a celor cu care viața nu a fost tocmai prietenoasă!”-  Aladin Georgescu”- Președinte CJ Mehedinți

Articolul precedentAstăzi temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 13 grade
Articolul următorAutorităţile din Olt, Dolj şi Mehedinţi accesează un proiect prin PNRR pentru crearea de piste pentru biclete de-a lungul Dunării