Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod roşu de viituri care vizează bazinul hidrografic Valea Neagră, din judeţul Neamţ.

Până la miezul nopții este în vigoare și o avertizare cod galben de inundații în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

COD ROŞU

Data: 01.07.2021, ora 15:00 – 01.07.2021, ora 23:00

Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior ȋn amonte şi a precipitațiilor prognozate, se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Valea Neagrӑ (afluent al râului Siret), judeţul Neamţ.

COD GALBEN

Data: 01.07.2021, ora 16:30 – 01.07.2021, ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Timiș – bazin amonte S.H. Caransebeș, județul: Caraș Severin.

COD GALBEN

Data: 01.07.2021 ora 16:50 – 01.07.2021 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Desnățui – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Mehedinți și Dolj.

 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Dezvăluiri bombă din dosarul lui Liviu Dragnea (DOCUMENTE)
Articolul următorLista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost din nou actualizată de CNSU – Ce țară intră în zona galbenă – LISTA oficială