Un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune pe linia prevenirii delictelor silvice a identificat astăzi un bărbat, care se pregătea să transporte mai mulți arbori tăiați dintr-o pădure de pe raza localității Șimian.

În urma controlului efectuat, jandarmii au stabilit că materialul lemnos nu prezenta marcă silvică și nici documente de proveniență. Bărbatul le-a declarat jandarmilor că a tăiat lemnul împreună cu alte două persoane și se pregătea să-l transporte în scopul valorificării. La fața locului au fost chemați lucrători ai Ocolului Silvic Șimian, iar în urma cubării a rezultat cantitatea de 6 metri cubi de lemn, esență stejar.

În cauză jandarmii au întocmit actele de sesizare privind infracțiunea de ,,tăiere fără drept de arbori nemarcați și furt de arbori din fondul forestier național”, lăsând materialul lemnos în custodia organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.

 

Articolul precedentVIDEO Cetățean sirian cercetat pentru că a încercat să dea mită poliţiştilor de frontieră pentru a nu fi acuzat de trafic de migranți
Articolul următorAccident grav în Mehedinți. Un bărbat și-a pierdut viața pe DN 6