Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Svinița au depistat doi cetăţeni sirieni, care intenționau să ajungă ilegal în Olanda, cu ajutorul unui conațional, rezident în România.

Pe timpul cercetărilor călăuza a oferit polițiștilor de frontieră 100 euro mită pentru a li se permite continuarea deplasării.

În data de 15 februarie, în jurul orei 01.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Svinița, judeţul Mehedinți, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, pe drumul naţional care face legătura între localităţile Sviniţa şi Berzasca, a fost oprit la control un autoturism, marca Ford Mondeo, înmatriculat în România, în care se aflau trei persoane. Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea şoferului stabilind că autoturismul era condus de un cetățean sirian, în vârstă de 55 de ani, rezident în România. Alături de șofer se aflau doi pasageri, cetățeni sirieni, care nu aveau documente asupra lor.

”În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră, s-a stabilit faptul că cei doi sirieni, în vârstă de 34 şi 42 de ani, au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, de unde au fost preluați de șoferul rezident în România. Cei doi sirieni intenționau să ajungă în Olanda şi urmau să-i plătească conaționalului lor suma de 8.000 de euro/persoană”, a precizat Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

Pe timpul cercetărilor şoferul a încercat să ofere poliţiştilor de frontieră suma de 100 euro pentru a trece cu vederea implicarea în activitatea infracțională. Deși i s-a atras atenția că fapta sa poate constitui infracțiune de dare de mită, cetățeanul sirian a insistat.

Astfel, un lucrător din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Svinița a sesizat ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți despre faptul că un cetățeanul sirian, a încercat să ofere unui polițist de frontieră suma de 100 de euro, cu titlu de mită.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doi pasageri sirieni, respectiv de trafic de migranți și dare de mită pentru șoferul sirian, rezident în România.

Totodată, cele două persoane din Siria au fost preluate de lucrători ai Inspectoratului General pentru Imigrări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentTârgul de Mărțișor va avea loc în perioada 25 februarie – 8 martie
Articolul următorBărbat prins în flagrant când fura lemne dintr-o pădure din Mehedinți