În perioada stării de urgență, peste 100 de pompieri mehedințeni au fost zilnic la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor, precizează ISU Mehedinți.

 

Echipajele operative, împreună cu  medici și asistenți, au depus eforturi susținute pentru acordarea primului ajutor și salvarea persoanelor aflate în situații dificile. 

De la debutul stării de urgență, pompierii mehedințeni au gestionat 1.243 de situații de urgență, paramedicii SMURD asigurând asistența medicală unui număr de 506 persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgență 112.

Misiunile pompierilor au fost acoperite cu peste 50 de mijloace tehnice destinate gestionării eficiente a intervențiilor care au presupus stingerea a 95 de incendii, recuperarea și salvarea  persoanelor din medii ostile vieții, dar și acordarea primului ajutor calificat. 

Pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii noului coronavirus, pompierii mehedințeni au efectuat 623 de misiuni, 182 dintre acestea pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în centre de carantină sau au avut nevoie de îngrijiri medicale și 441 de misiuni ce au constat în decontaminarea personalului și a tehnicii de intervenție, acestea fiind asigurate de echipajele CBRN (care intervin în misiuni cu risc chimic, biologic, radiologic și nuclear).    

”Pompierii salvatori rămân în continuare la datorie pentru acordarea sprijinului populației aflată la nevoie, de la începutul stării de alertă aceștia intervenind la 186 de solicitări în situații de urgență, 100 dintre acestea pentru acordarea asistenței medicale de către paramedicii SMURD, 70 pentru prevenirea și împiedicarea noului coronavirus, șapte pentru stingerea unor incendii, iar nouă fiind intervenții în alte situații de urgentă”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

De asemenea, pentru eficientizarea intervențiilor, la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), gestionarea urgențelor și a problematicii Covid – 19, pe domeniile  de specialitate impuse, va fi asigurată în regim operativ, 24 de ore din 24.

 

Articolul precedentFirmele de plasare a forței de muncă în străinătate, verificate de ITM Mehedinți
Articolul următorO nouă promoţie de elevi a depus jurământul de credinţă faţă de ţară