Și în județul Mehedinți s-a desfăşurat campania Nnţională pentru verificarea respectării de către persoane juridice care desfăşoară activităţi de mediere şi plasare forţă de muncă în străinătate, a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, anunță ITM Mehedinți.

Această acţiune a fost prevăzută de către Inspecţia Muncii în Programul cadru de acţiuni având ca scop combaterea cazurilor de plasare ilegală a forţei de muncă în străinătate şi asigurarea unei mai bune protecţii pentru cetăţenii români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

În evidenţa ITM Mehedinţi sunt înregistraţi 7 agenţi economici cu Cod CAEN 7810, inspectorii de muncă efectuând controale la aceste entităţi juridice în vederea respectării Legii 156/2000 şi HG 384/2001.

În urma controalelor efectuate la cei 7 agenţi de plasare forţă de muncă s-a constatat că un agent economic, în momentul efectuării controlului avea activitatea întreruptă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. În cazul unui alt agent economic nu s-a putut identifica reprezentantul legal, inspectorii de muncă, în aceasta situaţie, au întreprins demersurile legale pe lângă alte instituţii ale statului în vederea identificării.

Alţi trei agenţi economici desfăşoară altă activitate economică (care nu este cea prevăzută de Cod CAEN 7810).

Doi angajatori desfăşoară activitate de plasare forţă de muncă în străinătate, în situaţia acestora nu s-au constatat neconformităţi în ceea ce reprezintă activitatea întreprinsă.

 

Articolul precedentUn parc special amenajat pentru tineri la Turnu Severin
Articolul următorBilanțul misiunilor pompierilor mehedințeni în starea de urgență