Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic luni, 24 aprilie, o monedă de argint cu tema ”90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu”.

Potrivit anunțului BNR, Moneda are o valoare nominală de 10 lei, un diametru de 37 de milimetri și o greutate de 31,103 grame.Vor fi scoase pe piață cel mult 5.000 de astfel de monede de argint.Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, fără TVA.

Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Imagine

Imagine

Monedele vor putea fi cumpărate atât online, cât și de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR.Cum va arăta monedaAversul monedei prezintă o mașină de scris care a aparținut poetului Nichita Stănescu și titlurile volumelor publicate de acesta, inscripția ”ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală ”10 LEI” și anul de emisiune ”2023”.

Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta și inscripția ”NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”.

Articolul precedentVreme instabilă astăzi. Unde va ploua
Articolul următorCele 7 aparate din casă ce trebuie oprite noaptea ca să achiți FACTURI mici – Ce nu e bine să scoți niciodată din priză