Persoanele care dețin sau comercializează substanțe cu efecte psihoactive, în funcție de gravitatea faptei, vor putea fi pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani sau de la 2 la 7 ani, anunță deputatul social-democrat Bogdan Ivan.

 
 
„Asta în urma unui proiect de lege pe care l-am votat în Camera Deputaților, care modifică Legile 143/2000 și 194/2011. După ce la finalul anului trecut am inițiat alături de Presedintele PSD Marcel Ciolacu, colegul meu deputat de Bistrita, Daniel Suciu și mai mulți colegi din PSD un proiect de lege care incriminează traficul de substanțe psihoactive și testarea presupușilor consumatori, a început o dezbatere masivă în spațiul public pe tema traficului de droguri.
În acest context, o lege aflată în procedură legislativă avansată, trimisă de Președintele României la reexaminare, a fost “scos de la sertar” și a rezolvat o parte importantă din proiectul de lege inițiat de noi: pedepse cu închisoarea pentru traficanții de droguri!
Adoptarea acestei legi a fost un pas mai rapid pentru a rezolva problema pedepselor pentru traficanți, urmând ca odată cu finalizarea procedurilor parlamentare să avem și o lege prin care putem identifica și sprijini victimele traficului de droguri!
Continuăm lupta!”, precizează alesul bistrițean.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentPercheziții la o primărie din Mehedinți
Articolul următorAnca Alexandrescu, despre interviul cu Elena Udrea: „Nu putem să stăm pasivi și să vedem că se aplică o dublă măsură în justiție, în funcție de nume”