BOR a stabilit reguli clare pentru ziua de Florii: slujbe afară, mască și distanță.

Slujbele de Florii se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare în vigoare și a setului de recomandări făcute de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române tuturor lăcașurilor de cult.

Credincioșii vor purta mască și vor respecta distanțare atât în interiorul bisericilor cât și în exterior. Slujbele vor fi oficiate în interiorul bisericilor dacă numărul credincioșilor permite păstrarea distanței între persoane de doi metri. În caz contrar, slujbele vor fi oficiate în exterior, conform setului de recomandări trimis de Patriarhia Română către toate unitățile de cult. În Duminica Floriilor ramurile binecuvântate vor fi distribuite de către preoți și voluntari în exteriorul lăcaşurilor de cult, iar credincioșii vor fi îndemnaţi să aștepte pe locurile marcate până când vor primi ramurile. Acolo unde există tradiția procesiunilor de Florii se recomandă ca acestea să aibă loc doar în jurul bisericilor. La Catedrala Patriarhală slujba va fi oficiată în aer liber, iar dacă va ploua, în interiorul Catedralei cu participarea doar a 70 de credincioși.

Pe Dealul Patriarhiei ramurile de salcie și finic vor fi binecuvântate duminică dimineața la ora 8:30 și vor fi împărțite după Liturghie împreună cu iconițe și cu pacheţelele de anafură.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 193. Cum ar putea să ajungă Vlad Voiculescu din nou propunere de ministru al Sănătății. Din partea AUR
Articolul următorVIDEO. Gunoiul aruncat de o femeie pe stradă, în Craiova, „returnat” de autorităţi în curtea sa