Vineri, 12 aprilie, a fost o ședință de Consiliu Local extraordinară furtunoasă, cu glume, ironii și acuzații.

Discuțiile pe marginea proiectului inițiat de liberali pentru retragerea  dreptului de concesiune a distribuției de gaze lui Mehedinți Gaz pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate prin contract a stârnit discuții aprinse în rândul aleșilor locali.

La un moment dat, în timpul dezbaterilor, s-a adus în discuție și faptul că Mehedinți Gaz vezi Doamne nu ar fi putut interveni pe anumite străzi din Turnu Severin întrucât fiind reabilitate pe fonduri europene acest lucru era interzis de lege.

Prezent la ședința extrordinară, deputatul PNL Virgil Popescu a explicat clar faptul că Mehedinți Gaz a avut timpul necesar să execute lucrările de extindere a rețelei de gaze înainte ca administrația locală să treacă la reabilitarea străzilor:

“Este un subiect pe care nu aș fi vrut să-l deschid astăzi, dar severinenii trebuie să cunoască adevărul. Contractul cu Mehedinți Gaz a fost prelungit cu șase ani în 2008 de către cei de la ALDE, de Varujan Vosganian și Viorel Palașcă (n.r. președintele ALDE Mehedinți), care acum tac, nu vorbesc nimic despre distribuția de gaze. Și l-au prelungit cu șase ani în condițiile în care licitația a fost câștigată de Mehedinți Gaz pe trei ani. Pe ei ar trebui să-i întrebăm pentru că lucrările de reabilitare a străzilor au început în 2010-2011, ori contractul a fost prelungit în 2008, de ce nu au terminat lucrările până în 2011? De ce a trebuit să fie prelungit cu încă șase ani? Ar trebui întrebați acești oameni, dacă tot deschidem Cutia Pandorei fiindcă văd că tac, nu spun nimic despre aceste lucruri”.

La această oră, puțin peste 20% din populația orașului este racordată la gaze, în condițiile în care sute de cereri de branșare au fost depuse de către severineni. În 2004, Mehedinți Gaz și-a asumat în caietul de sarcini 125 de km de rețea, la nivelul județului Mehedinți, dar în 15 ani au realizat aproximativ 35 de kilometri. Pentru anul 2019, Mehedinţi Gaz estimează realizarea a 22 km de rețea, dintre care 15 vor fi în cartierul Schela Cladovei.

Deputatul Virgil Popescu a mai spus că în licența pe care o deține, Mehedinți Gaz nu s-a angajat să efectueze lucrări de extindere a rețelei de gaze în cartierul Schela Cladovei.

 

Articolul precedentProiectul liberalilor pentru retragerea dreptului de concesiune a distribuției de gaze lui Mehedinți Gaz a fost respins
Articolul următorLaleaua galbenă din Cazane poate fi admirată pe versanții Ciucarului Mare