COD GALBEN DE INUNDAȚII PE RÂUL MOTRU, ÎN MEHEDINȚI

Administraţia Bazinală de Apă Jiu anunţă, într-un comunicat de presă, că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.  În județul Mehedinți. situația este sub control, potrivit SGA Mehedinți, dar rămâne sub monitorizare râul Motru.

În intervalul 20.11.2019, ora 22:00 – 22.11.2019, ora 16:00 pe râurile din bazinul hidrografic Motru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Gorj şi Mehedinţi), s-a instituit Cod Galben de inundaţii. „Ca fenomenele vizate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE”, se arată în comunicatul de presă remis de Administraţia Bazinală de Apă Jiu.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi monitorizeaza situatia hidrologică și evoluția  debitelor şi nivelurilor râurilor, din 3 în 3 ore. „Din fericire, până la acest moment, nu avem semnale că ar putea fi depășită cota de atenție, dar rămânem în monitorizare permanentă pe râul Motru, precum și pe afluenții săi”, a precizat Cristian Mură, directorul general al SGA Mehedinți.

„Până mâine la ora 16:00 este în vigoare o atenționare hidrologică cod galben, care vizează creșteri de debite pe râul Motru și afluenții acestuia. Potrivit acestei atenționări, ISU Drobeta a transmis înștiințări către toate comitetele locale pentru situații de urgență, pentru luarea măsurilor adecvate în această perioadă. De asemenea, atenționăm cetățenii să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor, pentru evacuarea normală a apelor pluviale. Le recomandăm să nu treacă prin apă în acestă perioadă și nici să nu se apropie de malurile apelor”, a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Ramona Nistor.

Articolul precedentCOD GALBEN de inundații pe Jiu și afluenții săi. Ce județe vor fi afectate
Articolul următorMehedințenii divorțează pe bandă rulantă