În perioada 1-2 august 2019, la Detaşamentul de pompieri și pe stadionul Angelescu din municipiul Drobeta Turnu Severin, se desfăşoară etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest an, etapa interjudeţeană este organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

Concursul se desfășoară între echipele inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Caraş Severin, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea, iar câştigătorii acestei etape se vor califica în etapa naţională a concursului, dacă timpii lor vor fi încadraţi în primele zece pe ţară.

Câştigătorii acestei etape interjudeţene vor fi aleşi în urma timpilor pe care îi vor obţine la cele patru probe de „foc”, care compun competiţia: „Scara de fereastră” , „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând multă îndemânare.

Concursul a debutat astăzi, la ora 09.00, la Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin, unde a avut loc festivitatea de deschidere şi prima probă „Scara de fereastră”, după care, pe stadionul Angelescu din municipiul Turnu Severin, s-au desfăşurat alte două probe practice.

În data de 02 august, tot pe stadionul Angelescu, se va desfășura ultima probă a concursului „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, iar la finalul competiţiei va avea loc festivitatea de premiere.

Desfăşurarea competiţiei este asigurată de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul ISU Mehedinţi, coordonată de un arbitru general desemnat din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

 

Articolul precedentCum s-a aplicat în Mehedinți ordinul ministrului Mihai Fifor privind purtarea uniformei
Articolul următorTânără dispărută de la domiciliu. Mama sa a sesizat poliția