Polițiștii de la IPJ Mehedinți care au venit joi la locul de muncă fără uniformă au fost trimiși acasă ca să se îmbrace corespunzător, potrivit unui ordin al ministrului de Interne, Mihai Fifor.

Cum suntem în perioada estivală, polițiștii din Mehedinți obișnuiau să vină la serviciu într-o ținută mai lejeră, adecvată temperaturilor de afară. Doar polițiștii de la Rutieră ori cei de la Ordine Publică trebuiau să poarte uniforma, în rest aceasta era ținută mai mult pe umeraș acasă, în șifonier și scoasă la zilele festive gen Ziua Poliției Române sau Ziua Națională.
Joi dimineață însă s-a strigat: ”Încolonarea!”

Toți cei care nu au venit în uniformă la locul de muncă au fost trimiși acasă. Și aici a început tragedia: din cauza kilogramelor puse în timpul concediilor de odihnă la unii au început să le sară nasturii de la veston, alții nu mai intrau în pantaloni ori nu aveau cămășile călcate. Dar cu chiu cu vai și musai în ritm alert, pentru a nu pierde multă vreme acasă, au fost nevoiți să îmbrace uniforma și să se întoarcă la locul de muncă.

Toată vânzoleala s-a petrecut din cauza unui ordin al noului ministru de Interne, Mihai Fifor, care le-a cerut polițiștilor să vină la servici în uniformă.

„Din dispoziția domnului Vicepremier și Ministru interimar al MAI, trasată în videoconferinta de azi, începând de mâine 01.08.2019, TOATE efectivele de poli’ie, cu exceptia DIPI, vor executa serviciul în ținuta uniformă conform anotimpului. Așadar întreg efectivul Secției pentru Investigații Criminale, indiferent de grad, funcție sau specificul activităților, FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE, de mâine se prezintă la serviciu în ținută uniformă”, conform anotimpului, spune mesajul primit de polițiști, care au rămas efectiv șocați la aflarea acestui ordin.
Ieri, Sindicatul Polițiștilor din România Diamant critica pe Pagina oficială de Facebook ordinul ministrului: ”Așa ca o primă idee genială, Fifor vrea toată lumea în uniformă. E cineva care să-i explice că Poliția nu se confundă cu Armata și că problemele serviciului de poliție nu se rezolva cu milităria?”

Un comentariu pe contul său de Facebook a făcut și comisarul șef Traian Berbeceanu, fostul comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, în prezent pensionar:

”Pfff, ce bine că a început reformarea Poliției, chiar de azi!
Din dispoziția ministrului interimar toate efectivele polițienești, cu excepția DIPI, vor desfășura activitățile de serviciu în uniformă. Bine, în dispoziție măcar se precizează clar că uniforma trebuie să fie adecvată anotimpului și astfel nu riscăm să-i vedem de mâine pe băieți, prin Vama Veche, cu căciuli de blană, bocanci tactici și mănuși.
Și, da, aștept cu interes să-i vad pe colegii de la Operațiuni Speciale camuflați în uniforme în timpul unei acțiuni de filaj. Și pe băieții de la Antidrog purtând mândri însemnele siguranței și încrederii în timpul unei livrări supravegheate de droage.
Bravo, bosulică! Orice reformă adevărată începe cu puțină căprărie!
LE. După acest ordin stupid care a generat reacții negative, justificate, IGP-ul a transmis în teritoriu „precizări suplimentare” prin care efectivele erau anunțate că se așteaptă alte „precizări suplimentare” de la minister. Dacă nici acum nu-i clar…”.

Articolul precedentBănuit de comerț cu bunuri contrafăcute
Articolul următorConcurs între pompierii din cadrul a cinci inspectorate pentru situaţii de urgenţă