Grupul consilierilor locali liberali din Strehaia a depus un proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de concesiune a serviciului de distribuire a gazelor naturale în Orașul Strehaia, deținut în acest moment de Mehedinți Gaz.

Este a treia localitate din județul Mehedinți, după Drobeta Turnu Severin și Șimian, care analizează posibilitatea de a scăpa de firma care nu și-a respectat contractul prin care a promis extinderea rețelei de gaz metan.

Proiectul de hotărâre a fost depus miercuri, 13 februarie, și va fi luat în discuție de aleșii locali la următoarea ședință.

Nu putem sta pe loc. Așa că am trecut la acțiune. Alături de consilierii locali liberali am depus un proiect de hotărâre prin care supunem aprobării retragerii dreptului de concesiune a serviciului de distribuire a gazelor naturale în Orașul Strehaia. S-a dovedit că firma Mehedinți Gaz nu și-a respectat promisiunile. Nu ne vom opri aici. Vom declanșa și în Strehaia campania PNL aduce gazul românesc în casele românilor. Ne dorim să avem gaz în case, nu doar pe hârtie! Știm că asta este o chestiune importantă pentru fiecare dintre voi, deci este o prioritate pentru noi să găsim soluții să o rezolvăm cât mai repede”, a declarat Daniel Cioplea, președintele PNL Strehaia.

În expunerea de motive se arată că firma Mehedinți Gaz nu și-a respectat obligațiile contractuale.

De asemenea prin dispozitiile art.106 alin.1 lit. a) din Legea 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale prevede ca Dreptul de concesiune poate fi retras de concendent în situațiile în care titularul nu efectuează volumul de lucrări în termenele prevăzute în contract, iar prin contractul de concesiune nr. 72/23.08.2004, și al actelor adiționale nr.1/23.08.2004 și 2/23.08.2011, termenul a fost prelungit cu 108 luni de la data contractului de concesiune, adică până la data de 23.08.2013 SC MEHEDINȚI GAZ SA trebuia să finalizeze sistemul de distribuire a gazelor naturale pentru zona de consum care face obiectul contractului nr. 72/23.08.2004, ori în Orașul Strehaia, această societate nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale prevăzute în contract și caietul de sarcini pentru Orașul Strehaia, județul Mehedinți, neîncepând investițiile în Orașul Strehaia”.

 

Articolul precedentDistribuţie Oltenia: 35 de cazuri de furturi de energie electrică în Mehedinţi
Articolul următorFotografii inedite din Parcul Natural Porțile de Fier