CONSILIUL JUDEȚEAN, NEVOIT SĂ MAI SCOATĂ BANI PENTRU UN DRUM FINANȚAT CU FONDURI EUROPENE

Drumul dintre Bunoaica și Cireșu mai are de așteptat până când se va începe asfaltarea propriu-zisă. Datorită unor probleme tehnice, legate de necesitatea suplimentării finanțării, dar și de contractarea unei firme care să lucreze, Consiliul Județean a fost nevoit să mai scoată 700.000 de euro din fonduri proprii.

Un tronson de drum intens mediatizat de puțin peste 5 kilometri mai are puțin de așteptat până când va avea parte de asfaltarea dorită de multă vreme. Deși a fost prins pe un proiect transfrontalier din Programul România – Serbia, la licitația organizată s-a prezentat o singură firmă care nu a fost de accord cu prețul oferit de autoritatea contractantă. Soluția salvatoare pentru a fi începute odată lucrările pe sectorul de drum Bunoaica – Cireșu a fost una singură: suplimentarea investiției cu fonduri europene cu încă 700.000 de euro, din bani proprii, acțiune votată de consilierii județeni într-o ședință de îndată. Acum lucrarea se va scoate din nou la licitație. Conducerea Consiliului Județean speră că acum va veni și firma mult așteptată care să înceapă lucrările.

„Am deblocat proiectul, deoarece până acum am organizat două proceduri de licitație pentru a desemna executantul acestei lucrări. Din păcate la prima licitație nu s-a prezentat nimeni, la a doua s-a prezentat un singur ofertant cu o valoare mult mai mare decât cea primită de noi din fonduri europene. Acesta a fost și motivul pentru care am ajuns la concluzia că trebuie să mai punem peste 700.000 de euro, astfel încât să deblocăm situația și să putem spera că la licitație, de această data, vor veni mai multe firme care să poată executa lucrarea pe această sumă majorată”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Mai concret, a fost nevoie de o majorare a costului total al lucrărilor, la circa 2,2 milioane euro, pentru ca noul preț să fie unul mai atractiv pentru cei ce vor dori să participle la licitație. Odată cu suplimentarea investiției, din bani proprii, tronsonul de drum mai are puțin de așteptat până la începerea efectivă a lucrărilor.

Articolul precedentSala de festivități a Liceului de Artă „I.Șt. Paulian” va fi reabilitată
Articolul următorALDE VREA 15 LA SUTĂ LA EUROPARLAMENTARE