COȘMAR PE E70, ÎNTRE ORȘOVA ȘI GURA VĂII! MAȘINI DISTRUSE DE CRATERELE DIN ASFALT

A fost coșmar, sâmbătă, între Orșova și Gura Văii! Mai multe gropi adânci create în jurul rosturilor de dilatație de pe viaducte, dar și o groapă capcană din tunelul Bahna, au distrus cauciucurile și jențile de la mai multe tiruri și autoturisme. Disperați, oamenii afectați au stat ore întregi în frig. Un tir a rămas blocat chiar în tunel, cu roata complet distrusă. O echipă de la Drumurile Naționale a umplut craterele cu pietriș, după care au plecat nepăsători. Scene incredibile filmate de jurnalistul Alin Ghiciulescu!

Ore întregi au pierdut șoferii, sâmbătă, în zona tunelului Bahna și al viaductului cu același nume, deoarece mașinile lor au fost distruse de o adevărată capcană, o groapă de circa 50 de cm adâncime, în tunel, foarte greu de văzut. Unul dintre tiruri, cu roata de pe stânga față distrusă complet, a rămas chiar în tunel. Ceva mai încolo, pe direcția spre Severin, într-o parcare, mai multe tiruri și autoturisme aveau cel puțin câte două roți distruse. Jurnalistul Alin Ghiciulescu a filmat dezastrul. Vă prezentăm o sinteză video a coșmarului de pe viaducte!

Cei de la Drumurile Naționale au venit la fața locului și au aruncat, în bătaie de joc, pietriș în cratere. De asemenea, pe numeroasele viaducte din zonă, rosturile de dilatație, prost făcute, formează gropi în jurul lor. Drumarii le repară aproape lunar, de cele mai multe ori aruncând plombe pe ploaie sau ninsoare. Pe acest tronson de drum se lucrează de mai bine de 10 ani, dar cei cărora le plătim rovignete și taxe nu găsesc soluția optimă de a realiza rosturile de dilatație, astfel încât să nu se pună în pericol siguranța circulației.

Drumul la care facem referire este singura cale de acces între Oltenia și Banat, între Craiova, Drobeta Turnu Severin, Lugoj, Timișoara și, mai departe către Europa de Vest. De altfel, vorbim despre un drum european, E70.

Deși au trecut mai bine de 24 de ore de la dezastru, nici Poliția Rutieră, dar nici reprezentanții de la Drumuri Regionale nu au emis vreun punct de vedere explicativ. Totuși, aflăm dintr-un comunicat de presă al Poliției că administratorul drumului a primit, de la începutul acestui an, două amenzi în valoare totală de 6.090 lei, chiar pentru respectivul tronson de drum.

Articolul precedentMai multe localități din Mehedinți au rămas fără energie electrică
Articolul următorUPDATE Traficul pe DN6 între Orșova și Turnu Severin s-a deblocat pe ambele sensuri de mers