Roșiile sunt, fără îndoială, unele dintre legumele preferate ale românilor. Din acest motiv, consumatorii sunt extrem de atenți la procesul de alegere al tomatelor, atunci când le procură din piețe sau centrele comerciale. Cum îți dai seama dacă roșiile sunt coapte natural sau sunt toxice.

Cum deosebești roșiile toxice de cele care s-au copt în mod natural

Roșiile coapte natural au un gust dulce și un parfum aromat, în timp ce tomatele toxice, care nu ar trebui să fie comercializate în spațiul public, au un gust lemnos și un miez verde, necopt.

Acest lucru apare din cauza semințelor folosite, fiind vorba de un soi tratat cu hormoni de creștere, celuloză și substanțe chimice.

„Se folosesc foarte mulţi fertilizanţi, hormoni de creştere. Se folosesc hormoni la legare, se folosesc hormoni de coacere. Fructele, deşi nu ajung la maturitate fiziologică, ele pot coace. Arată impecabil, dar, în interior, procesele fiziologice se dezvoltă în continuare.”, spun specialiștii români.

Articolul precedentTemperaturi scăzute astăzi. Ce zone se vor confrunta cu temperaturi de 2 grade
Articolul următorElevi din Mehedinți în vizită la unități de cercetare și societăți de procesare a fructelor și laptelui