Următoarele săptămâni vor fi călduroase, cu ploi puține, a transmis, vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care a emis prognoza meteo pentru luna iulie. 

Meteorologii spun că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țară.

Săptămâna 27 iunie – 4 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămâna, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud estul extrem al tării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 4 – 11 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioada, în toate regiunile.

Săptămâna 11 – 18 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țară. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 18 – 25 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâna, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioada vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentKlaus Iohannis îl decorează pe David Popovici cu Ordinul Național „Steaua României”
Articolul următorCel mai mare site din Azerbaidjan îl îngroapă pe Reghecampf când cerneala de pe contract nu este încă uscată! Ce au scos la lumină jurnaliștii azeri