Părinții au un mic motiv de bucurie. Copiii vor primi o alocație cu 20% mai mare începând cu 1 ianuarie, a anunțat Ministerul Muncii.

Inițial, se discuta de o creștere de doar 10% in luna ianuarie și încă 10% la sfârșitul verii, dar după ce Klaus Iohannis a cerut o reanalizare a OUG care stipulează acest proces, s-a ajuns la o majorare de 20% într-o singură etapă. Așadar, în luna august a anului 2021 nu se va mai efectua nicio mărire a alocațiilor, așa cum era prevăzut. Decizia a fost luată în dimineața zilei de marți și tot atunci s-a discutat în cadrul ministerului menționat, la solicitarea reprezentanţilor Confederaţiei Naţionale Sindicale ”Cartel ALFA”, o majorare a salariului minim pe economie.

E important de precizat că noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, nu a dezvăluit dacă majorarea pensiilor se va face după graficul stabilit sau se va amâna pentru sfârșitul anului 2021.

Concluzia la care a ajuns ministrul Turcan și cei de la Cartel Alfa este că vor obține rezultate dacă vor organiza, din luna ianuarie, la consultări cu parteneri sociali pe tema stabilirii, în termen de şase luni, a unui mecanism privind calcularea creşterii salariului minim.

Demersul ministrului Muncii vine în contextul în care câteva zeci de membri ai CNS „Cartel ALFA” au pichetat, marţi, sediul Ministerului Muncii, ca semn de protest față de decizia  Guvernului de a majora salariul minim brut de la 2.230 de lei la 2.300 de lei. Sindicatul solicită ca salariul minim brut să fie majorat până la valoarea de 2.400 de lei.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentFonduri europene pentru modenizarea Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin
Articolul următorAtenție! Restricții pe A1 astăzi