Nu cu mult timp în urmă, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, îi sfătuia pe pensionari să facă un pic de campanie în preajma referendumului pentru familia tradițională. Și nu oricum, ci taman de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. În schimb, prefectul i-a asigurat pe bătrâni că le va acorda tot sprijinul organizatoric. Bătrânii au trecut la treabă, iar de ziua lor vor fi cu toții în Sala mare a Prefecturii și vor asculta prelegeri religioase despre familia tradițională. (urmăriți un video cu declarațiile prefectului și reprezentantului vârstnicilor puse față în față)

Campania pentru referendumul destinat familiei tradiționale se desfășoară conform planului, la Mehedinți. Guvernul nu se dezminte în sprijinul pe care l-a promis și, la Mehedinți, și-a pus prefectul la treabă. După ce bătrânii l-au rugat să îi ajute cu organizarea, iar prefectul le-a răspuns că ajută, dar cu condiția ca bătrânii să facă campanie pentru referendum, lucrurile au intrat pe făgașul droit. Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice pregătește o surpriză plăcută vârstnicilor din Mehedinți. De ziua lor, bătrânii vor fi sărbătoriți așa cum se cuvine, cu mult respect și cu mesaje emoționante din parte autorităților locale. Totodată,  reprezentanții Episcopiei le vor vorbi persoanelor vârstnice despre valorile familiei tradiționale.

Cu sprijinul autorităților locale și al prefectului județului Mehedinți, bătrânii vor avea parte de momente emoționante festive, vor primi diplome și premii și totodată vor participa la un dineu oferit în cinstea lor de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Pensionarii și persoanele vârstnice vor participa la adunarea festivă chiar în sala mare a Prefecturii și tot acolo vor asista și la o expunere din partea reprezentanților Episcopiei Severinului și Strehaiei, referitoarea la familia tradițională, acțiune premergătoare referendumului din 6 și 7 octombrie, anul curent. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, gen. (r) Ioan Pană spune că e vorba de ceva cu mult mai sacru: „O expunere dedicate familiei tradiționale, de la credință la etică și morală”.

Articolul precedentSalariile în Mehedinți, mai mici decât în restul țării
Articolul următorPĂDUCHI ȘI RÂIE LA ELEVII MEHEDINȚENI