DEPUTAT PNL DE MEHEDINȚI: „BUGETUL PSD DISTRUGE ADMINISTRAȚIILE LOCALE” (video)

Bugetul este atât de prost făcut, încât va afecta grav administrațiile publice locale și va duce la majorarea de două ori și jumătate a impozitelor și taxelor locale. Este opinia deputatului PNL de Mehedinți Virgil Daniel Popescu, mai mult, ordonanța 114, dată pe furiș la finele anului trecut, va afecta dublat administrațiile locale și pentru că majorarea salariului minim în construcții va duce la blocarea investițiilor locale începute sau programate. (urmăriți declarațiile deputatului liberal în materialul VIDEO atașat)!

Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu a atacat astăzi, extrem de dur, bugetul construit de coaliția de guvernare PSD – ALDE. În primul rând, liberalii consider că pensionarii au fost mințiți cu nerușinare că există excedent la fondul de pensii, dar nu li s-au mărit pensile de la 1 ianuarie, așa cum ar fi fost normal.

Bugetul este unul prost făcut, în opinia liberalilor, și datorită faptului că vine cu vești proaste pentru toate administrațiile publice locale, dar mai ales pentru cetățeni. Datorită măsurilor luate de coaliția aflată la guvernare, oamenii vor plăti impozite și taxe locale mai mari de două ori și jumătate. De fapt, bugetul total destinat administrațiilor locale din România este, potrivit bugetului, mai mic cu un milliard de lei mai mic decât cel alocat în anul 2018.

„Cei mai mari perdanți aia acestui buget sunt toate UAT-urile din țară. Practic bugetul pe total UAT-uri din România este mai mic cu un milliard de lei decât cel din 2018. Practic nu au crescut bugetul UAT-urilor, iar primarii pot să vadă asta în proiectul de buget pe 2019, bugetul lor este unul mai mic, în condițiile în care au primit atribuții și cheltuieli suplimentare. Asta înseamnă că toate investițiile pe care le vor avea de făcut sunt îăn pericol. Ordonanța 114, publicată în 29 decembrie 2019 este una extrem de parșivă. Pentru toată România, iar ne vom trezi cu impozite și taxe locale mărite de două ori și jumătate, atât cetățenii, cât și firmele. Practic, toți oamenii ar trebui să știe că se vor trezi cu taxe și impozite mai mari. Concret, de exemplu, dacă acum plătim 100 de lei impozit, vom ajunge la un impozit de 250 de lei! Mai exact, ei se bazează pe spinarea primarilor și a cetățenilor ca să crească veniturile la bugetul de stat!”, a declarat deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu.

Nici salariul minim de 3.000 de lei, impus societăților din construcții nu va aduce nimic bun în comunitățile locale, deoarece, în opinia deputatului liberal, va bloca investițiile începute sau programate de administrațiile locale, inclusiv acelea realizate pe PNDL.

Bugetul este atât de prost, în opinia liberalilor, încât el a blocat toată țara, toate administrațiile locale și chiar a reușit să ducă la majorarea deficitului bugetar. Totuși PNL speră ca, odată întors în Parlament, bugetul ar mai putea fi corectat. Asta cu atât mai mult cu cât, print toate măsurile luate, puterea a gonit investitorii din țară.

Articolul precedentSe pescuiește legal în Mehedinți doar cu permis avizat de Poliția de Frontieră
Articolul următorBILANȚ LA TRIBUNALUL MEHEDINȚI: CREȘTE NUMĂRUL CAUZELOR PENALE