Deputatul Virgil Popescu: Cu banii din exploatările din Marea Neagră vrem să încurajăm industriile care folosesc gazul natural ca și materie primă

 

Sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, a avut loc întâlnirea regională a Birourilor Politice Județene ale Partidului National Liberal, din zona Olteniei.

Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, prezent la această întâlnire a vorbit despre soluțiile pentru dezvoltarea Olteniei și a semnat alături de toți președinții organizațiilor PNL din județele Olteniei, parlamentarii din județele Olteniei și de președintele Ludovic Orban, angajamentul liberalilor pentru dezvoltarea Regiunii Oltenia.

„Ne așteaptă anul viitor două alegeri grele, europarlamentare și prezidențiale. La alegerile trecute parlamentare, lumea ne-a acuzat că nu am avut soluții, că nu am avut idei, că nu am avut program de guvernare. Vă spune un om care a lucrat la programul de guvernare, că l-am avut și am avut un program de guvernare foarte bun, numai că am stat cu el în sertar și nu l-am prezentat pentru că ne gândeam ce o să zică Cioloș, dacă nu o să-i convină. Cred că am învățat din greșeala trecutului și astăzi, în Oltenia, aici la Vâlcea, lansăm un angajament al Partidului Național Liberal, pe care ni-l luăm toți, toate filiale din Oltenia, că în momentul în care vom ajunge la guvernare, Oltenia nu va mai fi ultima regiune din România. Oltenia are nevoie de investiții, dar pentru a avea investiții trebuie să aibă infrastructură. De unde vin investițiile? Că nu vin de la București, vin dinspre Vest. Este foarte bine că se face Pitești-Craiova, dar eu m-aș bucura să se facă și Lugoj-Calafat, că ne leagă de Vest, ne leagă de investitorii care vin”.

Deputatul mehedințean a vorbit și despre investițiile din Marea Neagră și faptul că stimularea consumului de gaze ar putea aduce beneficii județelor din Oltenia:

„Este o dezbatere foarte amplă la nivel național cu privire la investițiile din Marea Neagră, cu privire la gazele naturale din Marea Neagră care se vor extrage de aici. Să știți că noi liberali avem soluții și aici și am depus ieri un amendament la Senat prin care vrem să stimulăm consumul de gaze din Marea Neagră și să știți că acest lucru va avantaja foarte mult Oltenia, unde gradul de distribuție a gazelor naturale către populație este foarte mic. Dacă Ardealul iar ne-a luat-o înainte pentru că acolo de mult au gaze și cetățenii se încălzesc cu gaze naturale, în Oltenia mai puțin. De aceea o parte din banii care se vor încasa din redevențe și din taxe, noi liberalii vrem să-i prindem într-o axă prioritară pentru extinderea distribuției de gaze naturale.

Cu banii din exploatările din Marea Neagră, vrem să încurajăm industriile care folosesc gazul natural ca și materie primă și produc valoare adăugată. De ce la Turnu Severin, unde s-a închis Termocentrala de la Halânga care era pe cărbune nu am putea pune o termocentrală pe gaz să producă energie electrică, care să consume gazul românesc pentru că avem la Halânga toată infrastructura necesară, de injecție a energiei electrice în rețea și o centrală de 250 MW poate fi foarte ușor pusă acolo. Este prinsă această investiție în angajamentul Partidului Național Liberal. De ce nu am putea cu gazele naturale să finanțăm construirea sau modernizarea CET-urilor ca tot noi oltenii și românii să ne putem încălzi cu gazele românești și să putem plăti o factură suportabilă”.

Articolul precedentMembrii Cluburilor Leo și Lions s-au alăturat campaniei „Let’ s Do It Romania!” în Turnu Severin
Articolul următorPercheziții în casele unor contrabadiști de țigări din Turnu Severin