Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au descoperit peste 1.000 pachete cu țigări de contrabandă în urma unor percheziții domiciliare. Ţigările, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, urmau să fie comercializate ilegal în municipiul Drobeta Turnu Severin de către un tânăr de 18 ani căruia poliţiştii de frontieră îi întocmiseră o altă lucrare penală la sfârşitul lunii august pentru contrabandă.

În ziua de 16 septembrie a.c., ora 08.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere au organizat mai multe percheziții domiciliare în Drobeta Turnu Severin, în baza unor informații deținute despre o persoană suspectată că se ocupă cu traficul de produse accizabile.

Astfel, într-una din locaţii, a fost depistat numitul T.M., în vârstă de 18 ani, care depozitase cantitatea de 1.060 de pachete cu ţigări diferite mărci, fără marcaje fiscale. Tânărul se pregătea să ridice o parte din țigări, acesta declarând că intenţiona să le comercializeze ulterior pe piaţa neagră de desfacere din municipiul Drobeta Turnu Severin.

„Menţionăm că tânărul a fost depistat şi în luna august de lucrătorii noştri comercializând ţigări de contrabandă într-o piaţă din municipiul Drobeta Turnu Severin, fiind întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, se arată într-un comunicat de presă al STPF Mehedinți.

Ţigările descoperite în urma percheziţiilor, în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei, au fost confiscate, iar bărbatul a fost reținut pentru o durată de 24 ore, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

Articolul precedentDeputatul Virgil Popescu: Cu banii din exploatările din Marea Neagră vrem să încurajăm industriile care folosesc gazul natural ca și materie primă
Articolul următorEFORTURI PENTRU PRELUAREA PORTULUI DROBETA