Dialog interactiv între elevi și polițiști

Polițiștii mehedințeni s-au întâlnit cu elevii din comuna Izverna, în cadrul unei noi etape din Proiectul „Strategii de atenuare a fenomenului de bullying”. Proiectul este finanțat prin Programul Erasmus +, în care IPJ Mehedinți este partener alături de Asociația Elevilor Mehedințeni.

Evenimentul din localitatea Izverna a avut un caracter interactiv, iar printre subiectele abordate s-au dezbatut teme, precum: cauzele și efectele fenomenului de bullying, prevederi legislative în cazul infracțiunilor de hărțuire, șantaj, amenințare, lovire, etc., asociate fenomenului, modalități de intervenție și contracarare, dar și comunicarea în mediul online, respectiv cyberbullying.

Elevii au fost interesați de cunoașterea legislației în domeniu, modalitățile de intervenție polițienească in astfel de cazuri, rolul altor instituții specializate care pot oferi ajutor, condițiile autoapărării, a emiterii unui ordin de protecție, dar și alte aspecte preventive.

Polițiștii Compartimentelor de Analiză și Prevenire a Criminalității, respectiv Relații Publice s-au întâlnit cu 25 de elevi de la unități de învățământ din județele Vaslui și Mehedinți.

 

Articolul precedentȘOFER RUPT DE BEAT, OPRIT DE POLIȚIE PE O STRADĂ DIN SEVERIN (Video imagini șocante!)
Articolul următorCe sumă lipsește din casieria unei asociații de proprietari din Turnu Severin