DIRECȚIA PENTRU PROTECȚIA COPILULUI MEHEDINȚI, CĂLCATĂ DE AVOCATUL POPORULUI

Un consilier al Instituției Avocatul Poporului a ajuns astăzi la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, în cazul scandalului fără precedent legat de adopția copilului din Baia de Aramă. Consilierul Marius Schiau a explicat că nu poate da informații din anchetă, dar a precizat că ea se va derula în regim de urgență.

Un consilier al Avocatului Poporului, de la compartimentul apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, a ajuns astăzi la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru un control legat de adopția Sorinei Săcărin, copilul louat cu forța, vineri, 21 iunie 2019, din casa familiei asistentului maternal, din Baia de Aramă.

Consilierul Marius Schiau a dat declarații presei, dar a precizat că nu poate da niciun fel de detalii despre anchetă, până la finalizarea acesteia. Singurul lucru concret precizat de oficial este faptul că ancheta se va derula în regim de urgență.

Sorina Săcărin a fost luată vineri din casa familiei Vasile și Mariana Șarămăt din Negoiești – Baia de Aramă, de către procurorul Maria Antoaneta Pițurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a venit însoțită de polițiști și mascați pentru a pune în executare un mandate de preluare. Copila fusese adoptată, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, de către familia Ramona și Gabriel Săcărin, cetățeni româno – americani. Părinții adoptivi sunt din Craiova, dar locuiesc de aproape 15 ani în SUA. Ei au adoptat-o pe Sorina, după un proces lung și chinuitor, presărat cu multe controverse și necunoscute. Imaginile care au inflamat opinia pubică și au generat un val de anchete sunt tocmai cele din momentul preluării minorei, când aceasta a fost târâtă pe jos și urcată cu forța în mașina părinților adoptivi.

Articolul precedentFOTO Pompierii intervin în mai multe localități din Mehedinți unde ploile au făcut prăpăd
Articolul următorProiect pentru subvenționarea totală a microcipării și sterilizării câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor