Doi bărbați au fost reținuți marți dimineața, fiind suspecți în cazul morții violente de la Scăpău, unde o bătrână a fost torturată pentru a spune unde ține banii.

Doi bărbați, unul de 31 de ani, iar celălalt de 38 de ani, ambii din Scăpău, au fost reținuți marți, 8 ianuarie, la ora 5,00, în cazul bătrânei ucise cu bestialitate.

„Niciunul din cei doi bărbați reținuți nu recunoaște fapta. A fost lovită cu un obiect metalic,  au lăsat-o în stare de inconștiență și a murit în urma hemoragiei. A fost găsită cu multiple lovituri la cap”, a precizat procurorul Fănică Cercel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Mehedinți.

Cei doi bărbați urmează să fie prezentanți în cursul zilei de astăzi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bătrâna din localitatea Scăpău și-a găsit sfârșitul în cel mai groaznic mod cu putință. Autorii crimei au schingiuit-o cumplit pentru a spune unde are banii în casă. I-au dat cu o rangă în cap, au tăiat-o cu o sabie și i-au băgat o igliță în picior. I-au luat din casă un lănțișor și un card de pe care se pare că au scos bani a doua zi. I-au smuls din ureche cerceii, nestabilindu-se clar dacă în timp ce era în viață sau după ce survenise decesul.

Sătenii din Scăpău sunt îngroziți de cele petrecute cu bătrâna și spun că niciodată nu s-a mai petrecut în satul lor o faptă de o asemenea cruzime.

Ea era proprietara unui magazin amenajat în incinta casei sale. Din spusele localnicilor, bătrâna ar fi avut în casă o sumă de circa 10.000 de euro, probabil aceasta fiind și mobilul crimei.

Femeia a fost găsită moartă în casă vineri, 4 ianuarie și se pare că decesul a survenit joi seara.

Articolul precedent60 de familii au primit cheia într-un bloc de locuințe ANL
Articolul următorPrimarul Marius Screciu: „Primăria Drobeta Turnu Severin păstrează aceleași salarii ca și în 2018”