De la începutul anului, Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4.811acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice în intervalul ianuarie- martie 2019.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Peste 4.811 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada ianuarie – martie 2019.

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasa tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale in vigoare.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare.

Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 4.811locuri de consum și au fost identificate 674 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 130 cazuri, Dolj – 212 cazuri, Gorj –27 cazuri, Mehedinți– 55 cazuri, Olt–125 cazuri, Teleorman – 71 cazuri , Vâlcea– 54 cazuri.

Articolul precedentPeste 2.000 de elevi au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite
Articolul următorGENERAL ÎN RETRAGERE AL ARMATEI ROMÂNE, OSANALE PENTRU PREFECTUL DE MEHEDINȚI