Direcţia de Sănătate Publică Mehedinți în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Mehedinți și Spitalul Județean de Urgență Mehedinți marchează, în data de 28 februarie 2019, Ziua Internațională a Bolilor Rare prin organizarea unei campanii cu sloganul „Bolile rare – arată că îți pasă”.

Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Bolilor Rare este „Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate”.

„Cea de-a 12-a ediție a Zilei Internaționale a Bolilor Rare se va concentra pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii care trăiesc cu o boală rară și familiile lor din întreaga lume. Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Mehedinți.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Anul 2019 marchează cel de-al 12-lea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare.

Articolul precedentPREFECTUL DE MEHEDINȚI RECUNOAȘTE PUBLIC CĂ L-A VIZITAT PE ADRIAN DUICU LA PUȘCĂRIE ȘI CĂ L-A APĂRAT
Articolul următorPeste 7.000 de țigarete descoperite de polițiști în urma unor percheziții la Butoiești