DUPĂ UN SECOL DE VIAȚĂ

Un secol de viață! Atât a împlinit, astăzi, severineanca Ioana Tănasie. O viață în care a traversat mai multe epoci istorice și în care, spune ea, secretul longevității a fost munca și cumpătarea. Bătrâna a primit un imens coș cu trandafiri și un tort și partea primarului Marius Screciu.

Atmosferă de sărbătoare în casa doamnei Ioana Tănasie, în ziua în care Maman, așa cum îi spun apropiații, a împlinit 100 de ani. Un secol de viață, un secol presărat cu bune și rele, cu perioade istorice diferite. dar de-a lungul căuia tanti Ioana a muncit și a fost cumpătată. S-a născut pe 28 ianuarie 1919, într-o localitate din apropierea orașului doljean Segarcea. De altfel, întrebată care ar fi secretul unei atât de mari longevități. femeia a răspuns că munca și cumpătarea au ținut-o în viață. Chiar dacă picioarele nu prea o mai țin, doamna Ioana este sănătoasă și veselă. Oaspeții ce i-au călcat pragul, de ziua ei, au bucurat-o enorm. Printre oaspeți s-au aflat primarul Marius Screciu și două doamne consilier municipal. Maman le-a urat tuturor să ajungă la vârsta ei. și să își respecte și trăiască frumos fiecare clipă a vieții, așa cum a făcut ea, timp de un secol.

Doamna Ioana a rămas impresionată de cadourile și de atenția primită și împreună cu cei veniți să o felicite a râs, a povestit crâmpeie din viața ei și mai ales ne-a dat tuturor sfaturi prețioase privind secretul unei longevități nemaipomenite.

Articolul precedentAproape 5.000 de mehedințeni şi-au găsit un loc de muncă anul trecut
Articolul următorSe va constitui o Organizație de Management al Destinației la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin