Edilul din Severin va propune ca primaria să investească în extinderea alimentării cu gaze în tot municipiul.

Valoarea estimată, 7.413.402 euro, fonduri pe care municipalitatea le va contracta printr-un împrumut.

Un proiect care va scuti severinenii de taxele pe care le plătesc pentru a aduce rețeaua de gaze la limita de proprietate, mai spune oficialul.

„În ședința Consiliului Local, de la finalul acestei luni, voi propune un proiect de hotărâre prin care Primăria să investească în finanțarea extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale, în întreg municipiul Drobeta Turnu-Severin. Am luat această hotărâre, după ce legislația a fost modificată și, prin Ordinul ANRE nr. 37/2019 și OUG nr. 57/2019, se permite unităților administrativ-teritoriale să finanțeze lucrările, pentru a devansa termenele de execuție. Astfel, vom aduce rețeaua de alimentare cu gaze, până la limita de proprietate, pe cheltuiala municipalității, scutind severinenii de foarte multe cheltuieli pe care ar fi fost nevoiți să le suporte. În această decizie m-am consultat, în ultimele luni, cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari din municipiu și cu severinenii, decizia unanimă fiind că cea mai bună soluție este renunțarea la contractele cu Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) și astfel fiecare severinean să-și poată administra propriul consum și confort casnic.”- Marius Screciu.

Articolul precedentO vizită neașteptată și o baie cu…greutate
Articolul următorLudovic Orban, despre reintroducerea STĂRII DE URGENȚĂ: ”Încercăm să luăm măsuri punctuale”. Unde se impune purtarea măștii în aer liber