Ediția a VII-a a Simpozionului Internațional Drobeta, la Muzeul Regiunii Porților de Fier, are loc în aceste zile.

În perioada 22-23 septembrie, la Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier se desfășoară Simpozionul Internațional Drobeta. Evenimentul ajuns la ce-a de-a VII-a ediție reunește istorici, arheologi, cercetători și muzeografi din țară și din străinătate. Anul acesta simpozionul are drept temă PATRIMONIUL CULTURAL ȘI NATURAL ÎN SIMBIOZĂ – MOȘTENIRE DURABILĂ.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a participat joi, la conferința care a deschis lucrările simpozionului alături de prefectul județului, Alin Isuf și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă. 

“Tema este una generoasă care vorbește despre originile noastre, despre moștenirea culturală pe care o avem și este datoria noastră de a o valorifica și dezvolta.
Când vorbim despre patrimoniu cultural și natural, nu putem să nu abordăm această temă ca și reper în viața și dezvoltarea societății în care trăim, dezvoltare pe care ne-o dorim cu toții, fie că suntem oameni de cultură, reprezentanți ai administrației publice locale și județene sau simpli cetățeni. 
Patrimoniul reprezintă liantul între trecut și prezent, definește identitatea națională și are o contribuție esențială la dezvoltarea sentimentului de apartenență la națiunea noastră. 

Sunt aspecte pe care ne dorim să le transmitem generațiilor viitoare (…):- Aladin Georgescu

Simpozionul Internațional DROBETA – Ediția a VII-a
PATRIMONIUL CULTURAL ȘI NATURAL ÎN SIMBIOZĂ – MOȘTENIRE DURABILĂ

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentAPP somează Parlamentul „să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru președinte, miniștri și parlamentari: „Să ceară SCUZE poporului român!”
Articolul următorGala Romanian Music Awards 2022, joi seara la Râmnicu Vâlcea