ELEVII ÎN DIALOG CU POLIȚIA, PE TEMA FENOMENULUI DE BULLYING

Un proiect inedit, finanțat prin programul ERASMUS+ a adus față în față ofițerii specialiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Mehedinți și elevii de la câteva unități de învățământ preuniveristar. Proiectulse intitulează „Strategii de atenuare a fenomenului de bullying”.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația elevilor mehedințeni. Evenimentul a avut loc în localitatea Izverna unde au participat elevi și cadre didactice, iar subiectele abordate au avut un caracter interactiv, fiind dezbatute teme precum: cauzele și efectele fenomenului de bullying, prevederi legislative în cazul infracțiunilor de hărțuire, șantaj, amenințare, lovire etc, asociate fenomenului, modalități de intervenție și contracarare, dar și comunicarea în mediul online, respectiv cyberbullying.

Elevii au fost interesați de cunoașterea legislației în domeniu, modalitățile de intervenție polițienească in astfel de cazuri, rolul altor instituții specializate care pot oferi ajutor, condițiile autoapărării, a emiterii unui ordin de protecție, dar și alte aspecte preventive.

Articolul precedentAccident cu trei victime pe DN 67, în Mehedinți
Articolul următorNECULAI ONȚANU VREA 10 LA SUTĂ LA LOCALE ȘI 30 DE PARLAMENTARI, CA SĂ SCAPE GUVERNUL DE ȘANTAJUL UDMR (vezi ce a declarat!)