Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida-Spania, care este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.), oferă 100 locuri de muncă în agricultură, prin intermediul rețeleu EURES.

Muncitorii vor lucra în câmp, la cules fructe, precum și în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi și caserole.

Angajatorul solicită solicită femei și bărbați; 50 de persoane la lucru în câmp (cules fructe) și 50 persoane la ambalatul fructelor; o parte din solicitanții bărbați vor fi șoferi camion, autobuz, tractoriști.

Salariul oferit este de 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) și 5.96 euro brut/ora (pentru lucrul în fabrică).

Transportul dus-întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE).

Durată contractului este de 3, 6 sau 9 luni și se lucreză de luni până sâmbătă.

<<Persoanele cu domiciliul în județul Mehedinti, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mehedinti, telefon 0252/319029, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizeaza pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”>>, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Mehedinți.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 30.04.2019.

 

Articolul precedentMai multe sancțiuni pentru aruncarea gunoiului menajer pe domeniul public
Articolul următorControale în biserici, înainte de Paște