A început vineri seară cea de-a doua ediție a Festivalului daco-roman „Drubeta”, cu o impresionantă paradă militară a războinicilor daci și romani. Sâmbătă și duminică, războinicii își vor demonstra măiestria în lupte, iar anticii meșteșugari daci și romani și-au așezat taberele civile pentru a fi vizitate.

Timp de trei zile Drobeta Turnu Severin găzduiește Festivalul daco-roman „Drubeta”, un eveniment care, pentru al doilea an consecutiv, atrage prin spectacolele programate, un public numeros, dornic să retrăiască istoria așa cum numai într-un oraș care respiră istorie poate fi ea prezentată.

Deschiderea a avut loc vineri seară când au fost prezentate și trupele de războinici care vor fi actorii principali ai spectaculoaselor momente ce vor avea loc până duminică după-amiază. Au venit la Drobeta Turnu Severin să-și demonstreze curajul și măiestria în luptă, alături de Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului, gladiatorii de la Ludus Apulensis. De asemenea, participanții la eveniment le vor putea admira pe frumoasele dansatoare romane din trupa „Magna Nemesis”.

„Acest eveniment face parte dintr-un ansamblu de evenimente prin care dorim revitalizarea turismului în Drobeta Turnu Severin. Avem o zonă centrală foarte frumoasă, avem și festivalul medieval în această vară. Vom încerca în anii următori să ducem acest festival daco-roman spre vară, atunci când sunt mult mai mulți turiști, dar în acest moment el se încadrează în spiritul sărbătorilor pascale. Avem mulți severineni care se întorc acasă în această perioadă și încercăm să îi bucurăm cu astfel de festivaluri. Este un oraș istoric, cu o istorie de 2000 de ani și este foarte important să le arătăm copiilor noștri istoria adevărată”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Vizitatorii vor putea vedea cum produceau, cu 2000 de ani în urmă, obiectele casnice și armele de luptă, în atelierele în aer liber din tabăra așezată în apropierea Palatului Culturii „Teodor Costescu”. Tot aici vor putea găsi, pe parcursul evenimentului, demonstrații de tir cu arcul și aruncarea suliței, antrenamente militare, ciocniri între daci și romani, lupte de gladiatori, prezentări de echipamente și informații de istorie antică, dar și reprezentații de dans, muzică sau jocuri romane.

Articolul precedentÎn centrul Severinului s-a deschis Târgul de Paște
Articolul următor828 persoane şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM Mehedinți