FONDURI EUROPENE PENTRU STRUCTURILE MAI

Reprezentanți ai tuturor structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, din județele Olteniei, s-au reunit astăzi la Severin, la o întâlnire cu reprezentanți ai MAI, pentru a discuta oportunitatea accesării de fonduri europene dedicate acestor structure. Scopul întâlnirii a avut un caracter consultativ pentru a se lua act de nevoiele fiecărui județ în parte.

Sala „Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii Teodor Costescu a fost azi gazda unei întâlniri regionale a reprezentanților structurilor de forță ale Ministerului Afacerilor Interne cu oficiali din minister. Motivul întâlnirii cu toți acești reprezentanți din cele cinci județe ale Olteniei este legat de oportunitatea atragerii de fonduri europene necesare dotării și dezvoltării instituțiilor. La nivelul MAI, se preconizează atragerea a circa 1,2 miliarde de euro la nivelul întregului minister.

MAI este autoritate de management pentru fondurile dedicate, este organism intermediar pentru fondurile norvegiene, dar  și beneficiar pe fondurile structurale. Consilierii din MAI își propune să facă o evaluare a nevoilor de la nivel local și o evaluare a bunelor practice.

La deschiderea seminarului au participat și reprezentanții autorităților publice locale, dar și prefectul județului Mehedinți. În ultimii ani, mai multe inspectorate județene de poliție au reușit să atragă sume importante din fondurile structural dedicate, cu care să se modernizeze și să își îmbunătățească infrastructura.

Articolul precedentFaza județeană a Olimpiadei la disciplina religie are loc sâmbătă
Articolul următorMINISTRUL, STADIOANELE ȘI REMANIEREA